Ballet INYANGE

Traditionele Rwandese dans-en muziekgroep gevestigd in Brussel, het hart van Europa.Ballet INYANGE is een amateur gezelschap van traditionele Rwandese dans en muziek gevestigd te Brussel. Het werd opgericht in 1994 en is uitgegroeid tot een ware smeltkroes waar verschillende generaties dansers, zangers en musici samenkomen. Elke voorstelling is een reis door de Rwandese cultureel erfgoed. Ballet INYANGE is ook een plaats van zelf-expressie voor haar de leden door middel van van dans, zang, muziekinstrumenten, poëzie en esthetiek.

Vanaf de prille leeftijd van 6 tot 106 jaar, de jongeren en de ouderen komen samen bij Ballet INYANGE met een dubbel doel voor ogen: het promoten van de Rwandese cultuur aan de wereld en het vervullen van iemands potentieel binnen een amateur gezelschap, die discipline en respect aanmoedigt voor iedereen. «Hoogwaardige» en «fun» zijn de woorden die het vaakst worden gebruikt om Ballet INYANGE optredens te beschrijven. De dansgroep begon met het aantrekken van een steeds trouw publiek terug in 1994. Open-minded, proberen we elk jaar onze grenzen te verleggen door samenwerking en partnerschap. Hierdoor zijn we in staat om andere culturen te omarmen en de magie van de muziek volledig te verkennen.

Ballet INYANGE treedt op meerdere keren peer jaar. De jaarlijkse en belangrijkste show trekt meer dan duizende mensen uit heel Europa. Die komen om zich onder te dompelen in een mix van goed georkestreerde adembenemende choreografieën en melodieuze muziek. Doorheen de jaren, zijn we gespecialiseerd geworden in publieksevenement in de naaste omgeving met het publiek. Dit biedt een unieke ervaring voor de toeschouwers en de performers. We hebben deelgenomen aan talrijke open-air festivals.

Sinds 1994, Ballet INYANGE reist de vier hoeken van Europa om culturele uitwisseling te animeren.


Zin om traditionele Rwandese dans en zang te leren?

Kom deelnemen aan de repetities van Ballet INYANGE op zondag in Brussel. We dansen op blote voeten. Breng je short en T-shirt (én een Kitenge doek voor de dames). Dans wordt begeleid door a capella zang in het Rwandees. De repetities bieden ook een kans voor onderdompeling in de Rwandese taal. Iedereen is welkom, van 6 jaar tot …! Schrijf in

Praktische info

Bekijk de Agenda van Ballet INYANGE en de jongste nieuws van Inyange VZW, stichter van Ballet INYANGE. Agenda

DVD Aankoop

Ontdek Ballet INYANGE op DVD of CD DVD

Nodig het ballet uit

Onze dansers, zangers en percussionisten brengen een Afrikaans tintje aan uw evenement, zowel binnen als buiten.Boeking