INYANGE VZW

  • Wie zijnwe ?

    Opgericht in 1994 te Brussel door de Belgische en Rwandese vrienden, INYANGE vzw heeft als kerndoel culturele uitwisseling en het promoten van onderwijs in de brede zin. Wij streven ernaar om Rwandese immigranten in België in staat te stellen, hun dubbele culturele identiteit te beleven. Bovendien willen we de niet rwandese afkomstig informeren over de cultuur en de sociale realiteit van ons land. Hiervoor we organiseren culturele uitwisseling door heel België.

    We ondersteunen ook humanitaire en internationale solidariteitsactie door samen te werken met de humanitaire organisaties.

    INYANGE VZW werkt door de inspanningen van haar leden en vrienden, allemaal vrijwilligers. Het wordt erkend door de Franse en Vlaamse gemeenschap.


  • Het woord Inyange betekent Koereiger. Dit is een afrikaanse vogel van de Grote Meren die leeft op de rug van grote zoogdieren. Het is vanuit deze ‘schuilplaats’ dat hij de horizon verkent.

    Op dezelfde wijze, de cultuur van herkomst is voor de kinderen van de Rwandese immigranten een solide basis die hen in staat stelt om tot ontdekking te gaan van andere culturen die aanwezig zijn in hun gastland, België.